Apparatuur voor de Eredivisie

Kalibratie en Onderhoud

PID Meter Kalibreren en Onderhouden

Of je het onderhoud zelf in beheer heeft of het bij ons laat doen, beide keren staat BaSystemen achter jouw beslissing om te werken met betrouwbare apparatuur dat op tijd wordt gekalibreerd en goed wordt onderhouden. Periodiek gekalibreerde en onderhouden meetinstrumenten zijn doorgaans betrouwbaarder en hebben een langere levensduur.

Kennisplatform PID Onderhoud En Kalibratie PID Meter Op Locatie Square

Wanneer BaSystemen jouw PID meter een servicebeurt geeft, krijg je de meter gekalibreerd terug. Zo weet je zeker dat jouw meter goed werkt en dat je kunt vertrouwen op de meetresultaten. Na elke kalibratie ontvang je van ons een kalibratiecertificaat met een uniek certificaatnummer. Op het certificaat staat ook:

  • het serienummer van jouw PID meter
  • met welk medium uw meetinstrument is gekalibreerd
  • de datum van kalibratie
  • de datum voor herkalibratie
  • welke onderdelen vervangen zijn

Heeft jouw meter een servicebeurt nodig, maar kun je de meter niet missen? Dan organiseren wij voor jou een vervangend toestel zodat je in tussentijd niet zonder apparatuur zit. 

Meld het apparaat hieronder aan voor onderhoud, dan nemen we snel contact met je op! Liever persoonlijk contact? Bel dan naar 050 – 571 21 24.

Een mail sturen kan ook, naar: service@basystemen.nl

 

 

Kalibratieformulier (1)

Kalibratieformulier downloaden

Stuur dit formulier ingevuld mee in de koffer zodat wij voldoende informatie hebben om aan de slag te kunnen!

Download formulier
Contact

Contact met een specialist

Heb je vragen over service of kalibratie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze collega's helpen je graag verder!

Contact opnemen
Icon Kalibratie

Offerte aanvragen

Geïnteresseerd om jouw meetinstrumenten bij ons onder te brengen voor onderhoud en kalibratie? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag offerte aan

Bent u hier toevallig terecht gekomen, maar heeft u op dit moment even geen tijd voor een telefoontje of het invullen van een formulier? Stuur een mail naar service@basystemen.nl met daarin uw vraag en/of een datum + tijd waarop u gebeld zou willen worden. 

Wij nemen dan contact met u op en bespreken de mogelijkheden en kosten met u door.

PID Meter Onderhoud en Kalibratie in Eigen Beheer 

Over de jaren in de meettechniek hebben we enorm veel kennis verzameld bij BaSystemen. Leren is belangrijk en daarom zijn wij altijd voorstander van het delen van kennis. Daarom ook deze website. 

Echter, soms is het prettiger om met iemand te spreken die verstand van zaken heeft, waarbij je direct antwoord krijgt op vragen. Daarom kun je bij ons gerust aangeven waarover je zou willen leren en nemen we contact op om een afspraak in te plannen. Afhankelijk van uw wensen geven we aan of wij hiervoor een factuur sturen of u hier kosteloos bij kunnen helpen. 

Voorbeelden van trainingen die je bij ons kan aanvragen zijn:

  • 1-daagse training kalibratie en onderhoud
  • Meerdaagse training kalibratie en onderhoud 
  • Training meetapparatuur voor (R)-DLP examen
  • Training gas meten 

 

Veelgestelde vragen over Onderhoud en Kalibratie van PID Meters

Stel hier je vraag over alles gerelateerd aan kalibratie of onderhoud van uw PID meetinstrument. Of bekijk hieronder de antwoorden op vragen van professionals die je voor waren:

In theorie betekent kalibreren het vergelijken van een apparaat met een standaard om de eigenschappen vast te stellen. In het geval van een PID meter is dat het toedienen van een bekende gasconcentratie (meestal 100ppm isobutyleen) aan de PID sensor en vergelijken of de sensor uitslag overeenkomt met 100ppm. Vervolgens wordt de PID meter afgesteld om het in overeenstemming te brengen met de waarde in de gasfles. Officieel wordt dit ‘afstellen’ ook wel justeren genoemd.
Bumptesten is simpelweg het controleren of uw gasdetector binnen een bepaalde tijd op het te meten gas reageert.

Dit verschilt per meetinstrument. Een goede indicator om tijdens een bumptest rekening mee te houden is de t90 tijd, die op onze pagina PID meters bij elk instrument wordt aangegeven. Staat uw instrument hier niet tussen, neem dan gerust contact op. Bij apparaten wordt ook nog wel eens de t60 tijd gebruikt voor het bumptesten.

Een kort en eerlijk antwoord: De enige manier om verzekerd te zijn van een goed werkend instrument is door voorafgaand aan het werk het meetinstrument te bumptesten.

Het langere antwoord: Bedrijven die beschikken over honderdtallen gasdetectors zien de bui al hangen, aangezien dit jaarlijks een enorme kostenpost gaat worden voor testgas om te bumptesten. En dat klopt. Echter, wanneer ik op maandag het apparaat bumptest, de hele week gebruik en vervolgens op vrijdag weer bumptest om erachter te komen dat het apparaat niet op gas reageert, is het een raadsel wanneer de sensor kapot is gegaan. Laat staan hoe onbetrouwbaar meetresultaten zijn als ik eens per maand bumptest of zelfs helemaal niet.

Praktijkrichtlijn EN 60079-29-2 beschrijft de wettelijke vereisten voor de kalibratie van gasdetector voor explosieve gassen (% LEL) en zuurstof (O2). Daarnaast wordt er in deze richtlijn geadviseerd over de kalibratie van gasdetectors voor toxische gassen.