basystemen-pid-meter-huren

PID meter huren? Op deze pagina bent u op het juiste adres voor PID meters in alle soorten en maten.
Wanneer u direct welk instrument u nodig hebt, klik dan op de juiste afbeelding om een huuraanvraag te doen.
Neem bij spoed telefonisch contact op voor snellere hulp.

Welke soort PID meter huren?
basystemen-rae-systems-multirae-lite-pid-meter-huren-r-dlp-examen

MultiRAE (Lite)

De MultiRAE Lite is misschien wel de meestgebruikte PID meter in Nederland. Dit komt door het oneindige aantal toepassingen waarvoor dit instrument kan worden ingezet. Wordt veelal gebruikt voor bodemsaneringen, containermetingen, vrijgave van besloten ruimten. Wordt vaak uitgerust met O2, LEL, CO, H2S en PID sensoren. Maar dit toestel ondersteunt tot 30+ uitwisselbare sensoren en kan voor veel meer doeleinden worden ingezet.

basystemen-ultra-3000-pid-meter-huren-r-dlp-examen

UltraRAE 3000

De UltraRAE 3000 (+) is een benzeen-specifieke PID meter. Dit apparaat werkt bewust met een lage lampsterkte van 9,8eV, waardoor verstoring door andere gassen wordt geminimaliseerd tijdens de zoektocht naar benzeen. Bij het huren van dit instrument koopt u ook benzeen sep-tubes die de benzeenspecifieke meting mogelijk maken door alle overige gassen weg te filteren en alleen benzeen door te laten. De UltraRAE 3000 heeft een onderste detectiegrens van 0,01 ppm.

basystemen-watchgas-neo-pid-meter-huren

WatchGas NEO PPM

De WatchGas NEO PPM is een hoogwaardige PID met 9,8eV of 10,6eV lamp. In tegenstelling tot een multi-gas meter zoals de MultiRAE Lite beschikt dit instrument alleen over een PID sensor en verder niks. Dat zorgt onder andere voor een sneller respons en lagere detectiegrens. Zo reageert het instrument binnen 3 seconden (t90) en heeft deze PID een resolutie van 0,1 ppm. U kunt deze PID meter huren voor bijvoorbeeld ethanol, IPA, jet fuel en nog veel meer.

basystemen-rae-systems-toxirae-pro-pid-meter-huren

ToxiRAE Pro PID

De ToxiRAE Pro is een persoonlijke en kleine PID monitor die op de man gedragen kan worden om continu blootstelling te monitoren tijdens werkzaamheden. Het toestel weegt slechts 235 gram en heeft een alligatorclip om aan de werkkleding te bevestigen. U kunt deze persoonlijke PID meter huren met een 9,8eV of 10,6eV lamp. Afhankelijk van het model meet de ToxiRAE Pro PID met een resolutie van 0,05 of 1 ppm. Dit instrument beschikt niet over een pomp.


basystemen-watchgas-poli-pid-meter-huren

WatchGas POLI

De WatchGas POLI is een handzame kleine multi-gas detector en qua sensoropties en toepassingen vergelijkbaar met de MultiRAE Series. Een nadeel is dat dit apparaat een sensor slot minder heeft. Een voordeel is het compacte formaat en de unieke LEL/VOL% sensor die niet alleen in het LEL bereik meet, maar daarna ook nog in het hogere bereik meet door over te schakelen naar volumeprocenten. Deze PID meter huren kan interessant zijn voor betreden van besloten ruimten en vervolgens te dragen op de man.

basystemen-blackline-g7-exo-pid-meter-huren

G7 EXO

De Blackline G7 EXO is een omgevingsmonitor die kan worden opgesteld om de werkomgeving op verschillende plekken te monitoren op het vrijkomen van vluchtige organische stoffen. Door een aantal G7 EXO's een gebied af te zetten kan de werkplek worden gemonitord op het vrijkomen van gassen, waarbij lokaal wordt gealarmeerd op 105dB en daarbij via 4G verbinding automatisch collega's op de hoogte worden gebracht. U kunt deze PID meter huren voor een onderhoudsstop of langdurig project. De accuduur bedraagt 90 dagen continu.

basystemen-rae-systems-honeywell-minirae-3000-pid-meter-huren

MiniRAE 3000

De MiniRAE 3000 (+) is een veel gebruikte hoogwaardige PID, vergelijkbaar met de WatchGas NEO PPM. Echter, dit instrument ondersteunt ook nog eens een 11,7eV lamp die metingen mogelijk maakt naar gassen met een hoge ionisatie energie. Voorbeelden daarvan zijn: Benzaldehyde, Acetyleen, Chloorethaan, Chloroform, Di-chloorethaan, Mierenzuur en meer. Daarnaast kunt u natuurlijk de MiniRAE 3000 PID meter huren met de gebruikelijke 9,8eV of 10,6eV lamp.

basystemen-rae-systems-honeywell-ppbrae+-pid

PpbRAE 3000

De PpbRAE 3000 (+) is de meest geavanceerde PID op de markt, vergelijkbaar met de WatchGas NEO PPB. Het apparaat ondersteunt zowel een 9,8eV, 10,6 als een 11,7eV lamp. De PpbRAE 3000 is een uitkomst voor de doelgroep die gevaarlijke vluchtige stoffen op extreem laag niveau wil detecteren. Wanneer een PpbRAE 3000 de klus niet kan klaren, komt men al gauw uit bij analyse apparatuur.

Heeft u hulp nodige bij het kiezen van de juiste PID meter voor uw project en wilt u een specialist spreken? Dan voorzien wij u graag van kosteloos advies. Bij vragen, onduidelijkheden of opmerkingen kunt u ook gerust op bericht achterlaten. Laat een bericht achter. Huur apparatuur is af te halen bij ons kantoor in Groningen of kan worden opgestuurd zodat u het de volgende dag in huis heeft. Bij een PID meter huren hoort uiteraard ook een kalibratie, die voorafgaand door onze technici wordt uigevoerd.

PID meter huren?

Via dit formulier kunt u bij ons een aanvraag indienen om een PID meter te huren voor een bepaalde periode. Nadat wij de aanvraag hebben ontvangen nemen wij contact met u op. 

Een aanvraag via dit formulier is volledig vrijblijvend. 


VEEL GESTELDE VRAGEN

Wanneer heb ik het instrument in huis?

Wij zijn afhankelijk van de pakketbezorging, maar standaard zal dit de volgende werkdag vóór 17.00 zijn. De volgende werkdag vóór 12.00 is ook een mogelijkheid. 

Mocht er baat zijn bij sneller dan verzoeken wij u om telefonisch contact op te nemen en helpen wij u uit de brand.

Wat zijn de openingstijden van jullie kantoor?

Ons kantoor in Groningen is geopend van 7.30 – 18.00. Maar we hebben ook afhaallocaties in Rotterdam en Nijmegen. 

Wat is de minimale huurperiode?

Wij hanteren standaard weektarieven en dagtarieven per instrument. 

Mocht u een combinatie van verschillende meters nodig hebben, een groot aantal PID meter huren, óf  voor een langere periode willen huren? Dan ontvangt u van ons dezelfde dag nog een op maat gemaakt huurtarief. 

Zijn de PID meters gekalibreerd?

Ja, onze PID meters worden voorafgaand aan de huurperiode gekalibreerd op onze service en kalibratie afdeling. Het kalibratiecertificaat wordt meegeleverd in de koffer. 

Standaard kalibreren wij op 100 ppm Isobutyleen. Op aanvraag kunnen wij ook op Benzeen, Ethanol of andere gassen kalibreren.

Ik weet niet welke PID meter ik nodig heb

U wilt een PID meter huren, maar door de bomen ziet u het bos niet meer. Bij bovenstaande apparatuur staat een korte beschrijving waarvoor de desbetreffende PID meter zou kunnen worden ingezet. 

 

Aanvullend kunt u op de afbeelding van de PID meter klikken om het informatieblad te bekijken. Eventueel kunt u op deze pagina nog andere meetinstrumenten in ons assortiment bekijken.

 

Wanneer dit niet voldoende is, neem gerust contact op met een specialist die u verder helpt. Dat kan op volgende pagina: Contact met een specialist

 

Of bel naar 050-5712124